3 Taş Hikayesi
Pietersite…Toprağın derinliklerinde saklı taşmış. Bu taş, gökyüzünde kopan bir fırtınanın yeryüzüne bıraktığı izmiş aslında. Gücü, nehrin hızından, rüzgarın keskinliğinden ve yıldırımın çarpışından alırmış. Eski çağlardan beri, insanlar bu taşı bulduklarında ona “kilitleri kıran taş” derlermiş. Çünkü Pietersite, insanın önünde duran ne kadar kapalı kapı varsa bir bir açar, yolunu aydınlatırmış.
Bir gün, Adem Aleyhisselam dünyaya gönderildiğinde, yanında bir görevle yola çıkmış. Ona denilmiş ki: “Toprağı işle, emeğinle kazandığın her şey senin mirasın olacak.” Ancak bu görev kolay değilmiş; dünya engellerle, zorluklarla doluymuş. O zorlukları aşabilmesi için Allah ona yeryüzündeki bazı taşların enerjisini öğretmiş. İşte kehribar, sitrin ve PeterSite, bu mülkü kazanmaya yardımcı olan taşlarmış.
Kehribar, Adem’in içine huzur veren bir nefes gibiymiş; tarlasında çalışırken yüreğine bir dinginlik taşırmış. Sitrin ise altın gibi parlayan enerjisiyle, bereketin yolunu açarmış. Ama PeterSite… O, tam bir savaşçıymış. Engel nerede varsa, onu yerle bir eder, Adem’in yolunu düzler, önündeki kapıları aralarmış.
Bu üç taşın gücünü bir araya getirdiğinde, insan sanki Adem’in dünyaya ilk kez ayak bastığı o ilk ana geri dönermiş. Ellerinde emek, yüreğinde sabır ve önünde açık bir yol. Bu bileklik, işte o yolun sembolüymüş.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.